Mini road trip door België

Heb je niet veel geld, maar heb je toch zin om een paar dagen nieuwe dingen te gaan zien? Kies er dan voor om een (mini) roadtrip te maken door België!


Heb je niet veel geld, maar heb je toch zin om een paar dagen of weken nieuwe dingen te gaan zien? Kies er dan voor om een (mini) roadtrip te maken door België! Het land van onze zuiderburen heeft een heleboel moois te bieden en op de meeste plekken kun je zelfs gewoon je eigen taal blijven spreken (en soms ook je Frans oefenen). Zo ben je niet enorm ver weg van huis, maar ben je toch in het buitenland.

Blankenberge
Strand, zee en soms zelfs zon, dat heeft Blankenberge allemaal te bieden. Het staat voornamelijk bekend als een feestbestemming voor jongeren dankzij de bruisende winkelstraten, casino’s en bars. Ook organiseert Blankenberge verschillende festivals en evenementen zoals het grote dancefestival Beachland en de Blankenbergse carnaval. Ook kun je Sea Life Blankenberge bezoeken, waar allerlei soorten zeedieren te bewonderen zijn.
Als je meer behoefte hebt aan rust en een mooie omgeving is dat er ook te vinden. Onder andere bij de pier en het strand is er de mogelijkheid om je in een mooie kalme omgeving te vertoeven.

Brugge
Het centrum van Brugge heeft dankzij de vele oude gebouwen en huizen een romantische historische sfeer. Om deze reden staat de historische binnenstad van Brugge op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In deze stad heb je volop de mogelijkheid om cultuur te snuiven. Zo is er bijvoorbeeld het museum over de beroemde surrealistische kunstschilder Salvador Dalí, het Belfort museum, maar ook het legendarische chocolademuseum. Met een boottochtje kun je ook vanuit het water de stad verkennen.

Brussel
De hoofdstad van België hoort natuurlijk ook in dit rijtje thuis. Brussel is niet alleen leuk om het beeld van manneke pis te bezoeken (die overigens veel kleiner is dan je je had voorgesteld), maar ook om eens lekker te gaan winkelen of een drankje te doen op de Grote Markt, een prachtig groot marktplein. Vlak onder Brussel ligt Waterloo, bekend van het slagveld uit de tijd van Napoleon. Deze plek kun je nu op verschillende manieren ontdekken. Zo kun je de Mémorial bezoeken en de Heuvel beklimmen.

 

Antwerpen
Omdat Antwerpen niet ver buiten de grens van Nederland ligt, is  het een populaire stad onder de Nederlanders voor een weekendje weg of een dagje winkelen. Het uitgaansleven in Antwerpen is bruisend, er zijn veel kroegen en clubs te vinden. Eén van de mooie gebouwen van Antwerpen is het centraal station, wat in 2010 werd uitgeroepen tot het mooiste station van Europa. 

Gent
Hoewel de steden Gent en Brugge veel overeenkomsten hebben, zou je Gent kunnen beschrijven als de wat minder toeristische versie van Brugge. Ook zijn de meeste dingen in deze stad wat goedkoper, zoals de prijzen in restaurants en lagere parkeerkosten. Een paar hoogtepunten van Gent zijn de drie grote bezienswaardigheden in het centrum: de Sint-Baafskathedraal, de Sint-Niklaaskerk en Belfort. Een stukje verderop ligt het kasteel van Gravensteen, een Romeins bouwwerk die nu als museum toegankelijk is gemaakt voor het publiek. Het water wat door de stad loopt en wat je kunt oversteken over de Sint-Michielsbrug, geeft de stad ook net dat beetje extra sfeer.

 

Zo zie je maar weer, je hoeft niet ver weg te gaan of veel geld te uit te geven om een leuke vakantie te hebben. Bovenstaand rijtje is nog niet eens compleet, want er zijn nog veel meer mooie plekken in België die de moeite waard zijn om een keer te bezoeken.

Artikel geschreven door: Guusje Nagels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *